'DE TUINEN VAN GINDER' IN FINALE ZINNEN RÖES AWARD 2016

Zinnen Röes Award | De Tuinen van Ginder | Beste vormgeving

Het kinderboek De Tuinen van Ginder van Rieks Veenker en Coen Hamelink is genomineerd voor de Zinnen Röes Award 2016. Hun boek moest het op woensdag 14 september opnemen tegen vier andere finalisten. In totaal zijn er tachtig boeken ingezonden voor deze prijs.

De Zinnen Röes Award is door CPI Koninklijke Wöhrmann in het leven geroepen om het maken van mooie boeken aan te moedigen en te promoten. "Deze award wordt gegeven aan een boek van een debutant dat origineel, uitgesproken en/of indrukwekkend is maar nog nét dat extra duwtje in de rug nodig heeft om er een bestseller van te maken: een prachtige uitvoering", aldus CPI Nederland.

De Tuinen van Ginder | Coen Hamelink | Zinnen Röes Award

De Tuinen van Ginder | kinderboek | Rieks Veenker | Coen Hamelink

Over De Tuinen van Ginder
De oude bijenkoningin is bang. Bang voor de zwerm bijen die haar achtervolgt. Maar nog veel banger is ze voor de nieuwe koningin, die haar zeker zal doodsteken als ze de kans krijgt. 'Twee koninginnen in één bijennest,' zoemde de nieuwe koningin, 'is er één te veel.' Op haar vlucht komt ze terecht bij de Poort van Heinde. Daarachter gaat een geheel nieuwe wereld voor haar open...

De verhalen van auteur Rieks Veenker zijn fraai geïllustreerd door Coen Hamelink. Dat leverde een mooi full colour, hard cover boek van 120 pagina's op voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Uitreiking Zinnen Röes Award
Op 14 september heeft CPI-directeur Boris Kasteel tijdens de Boekenparade op de IJpromenade bij de Tolhuistuin in Amsterdam bekend gemaakt wie volgens de vakjury de 'perfecte combinatie tussen verhaal, boekuitvoering en omslagontwerp' heeft gemaakt, schrijft Boekblad

De Tuinen van Ginder ging niet naar huis met de hoofdprijs, maar wel met een fantastisch jury-rapport:

Jury-rapport Zinnen Röes Award 2016

De Tuinen van Ginder - Rieks Veenker & Coen Hamelink
'Dit is één van de beste voorbeelden van een boek om te geven of te krijgen. De kleurrijke omslag trekt je naar binnen in het boek. Het boek is in alles af: het ligt door het formaat fijn in de hand en heeft een prettige structuur en afwerking en is met liefde gemaakt. Daarbij weet je exact wat je krijgt: een subliem boek. Ideaal om in te pakken, een strik er om heen en éénieder die dit ontvangt zal er een blij gevoel van krijgen. Een meer dan terechte inzending voor de Zinnen Röes Award en een boek wat met kop en schouders boven de meeste inzendingen uitsteekt.'

 

SHORTLIST ZINNEN RÖES AWARD 2016 BEKEND!

4 titels maken kans op de Zinnen Röes Award 2016!

Meer dan 80 inzendingen mocht de vakjury (bestaande uit Ronald Grossey, Marc Nijborg en Anna Noorda onder leiding van Boris Kasteel) beoordelen. De inzendingen varieerden van eigenzinnige literaire projecten en poeziëbundels tot reeds verschenen debuten en kookboeken.

De Zinnen Röes Award is door CPI Koninklijke Wöhrmann in het leven geroepen om het maken van mooie boeken aan te moedigen en te promoten. Deze Award wordt gegeven aan een boek van een debutant dat origineel, uitgesproken en/of indrukwekkend is maar nog nét dat extra duwtje in de rug nodig heeft om er een bestseller van te maken: een prachtige uitvoering. Want iedereen houdt toch van mooie boeken? En of het nou is omdat het een ereplaatsje verdient in je boekenkast, de cover een mooie post op Instagram oplevert of gewoon omdat het goed geschreven is; ieder boek heeft iets wat maakt dat jij het wilt hebben.

De 4 titels die tot de shortlist van de Zinnen Roes Award behoren zijn:

  1. Verloren Sokken – Floortje De Backer & Silke Groffy
  2. Wolken en andere voetstappen – Schrijversproject i.s.m. Laurens van der Graaff
  3. Pellegrina – Lidewey van Noord & Robert Jan van Noord
  4. De Tuinen van Ginder – Rieks Veenker

Op 14 september zal Boris Kasteel tijdens de Boekenparade op de IJpromenade bij de Tolhuistuin in Amsterdam bekend maken wie volgens de vakjury de perfecte combinatie tussen verhaal, boekuitvoering en omslagontwerp heeft gemaakt. Boris: “Op basis van creativiteit, in combinatie met het omslagontwerp, boekuitvoering en verhaallijn belonen wij de uitgever en de auteur(s) met een bedrag van €5.000.-, te besteden aan het boek van de winnende debutant. Daarnaast ontvang de debuterende auteur een gouden speld en oorkonde en krijgen auteur en uitgever de mogelijkheid om tijdens de Buchmesse 2016 te Frankfurt het debuut te presenteren. Op deze manier willen wij laten zien dat ook CPI Wöhrmann het boekenvak een warm hart toedraagt.”